بیوگرافی مامک خادم

کلا به موسیقی سنتی خیلی علاقه ندارم ولی چند وقت پیش با یه خواننده آشنا شدم که نظرم رو به کل تغییر داد،مامک خادم….از سبک خوندنشخوشم میاد،به دل میشینه آهنگاش،تصمیم گرفتم زندگینامه این هنرمند رو برگرفته از سایت رسمی ایشون به صورت خلاصه بنویسم.

mamak khadem مامک خادم
mamak khadem مامک خادم

مامک خادم شنوندگان را با آمیختن شعر کهن پارسی و موسیفی استادان ایرانی به همراه صدای شجاعانه و انقلابی خود شیفته خود کرده.در موسیقی او ، در مقابل تاثیرات فرهنگی ذهن خود را باز کرده ولی به عنوان اساس کار خود موسیقی کلاسیک ایرانی را انتخاب کرده،پیشتر مامک خادم موسیقی خود را با  AXIOM OF CHOICE.دنبال میکرد و با آمیختن موسیقی کهن و نو تجربه جالب را برای شننونده رقم میزد،

 در ادامه با تاثیر گرفتن از نقاشی ها و اشعار استاد سهراب سپهری پروژه جدید مامک با عنوان پنجره  ای به رنگ یک پیغام از صلح و فهم را رغم زد.مثل سهراب مامک نیز به دنبال پیوند فرهنگ شرق و غرب میباشد،شعر و هنر اصیل شرقی آمیخته با ساز ها و موزیک غربی،مامک امیدوار است  که به  مردم جهان به خصوص جوانان  الهام بخش باشد که تفکر کنند ،ببینند و ارزش طبیعت و محیط را گرامی بدارند.

mamak khadem مامک خادم
mamak khadem مامک خادم

اولین آلبوم تک نفره مامک به نام جستجو شامل تعدادی از اشعار مورد علاقه مامک که با ملودی هایی که به دقت انتخاب شده اند ترکیب شده،این ملودی ها ریشه در موسیقی سنتی ارمنستان،ترکیه،یونان و ایران  دارند .

مامک خادم در ایران متولد شده، در زمانی که شرایط در حال تغییر بود،او عضو گروه کر کودکان رادیو و تلوزیون ملی ایران بود ولی اشتیاق او به خوانندگی بعد از انقلاب ایران افزایش یافت و با الهام گرفتن از اساتید او از هر فرصتی برای بهبود هنر خوانندگی خود استفاده کرد،گاهاً به ایران سفر میکرد تا اساتید بزرگ موسیقی ایرانی را مطالعه کند.او همچنین از مطالعه خوانندگی سنتی هندی در کالج  موسیقی علی اکبر خوان در شمال کالیفرنیا بهره برده.

اجراها

  مامک در آسیا خاور میانه،آمریکا و اروپا روی صحنه ها ظاهر شده.

Perth Concert Hall in Australia, the Greek Theater (Los Angeles,) the Smithsonian Institute (Washington DC), the Museum of Folk Instruments (Greece), the Irish World Academy of Music and Dance, House of Culture in Germany, California Plaza Grand Performances (Los Angeles), the Skirball Cultural Center (Los Angeles), the World Festival of Sacred Music, (Los Angeles), the Los Angeles County Museum of Art (Los Angeles), Voices of Women Festival (Greece).

اتاق کار و کلاس ها

 مامک موسیقی اصیل ایرانی را در لوس آنجلس تدریس میکند،در حالی که اتاق کارهایی را برای افراد غیر حرفه ای  اداره میکند و موسیقی آن ها را تقویت میکند،بسیاری از شاگردان او از تکنیک های او در اجراها و تمرین های خود استفاده میکنند.

لیست جاهایی که تدریس کرده:

 Middle Eastern Music and Dance Camp in Mendocino, California

the Labyrinth School of Music in Hudetsi, Greece

the Irish World Academy Of Music and Dance

 University of Limerick, and University of Toronto

فیلم و تلویزیون

 مامک در آهنگ مستند  Skateistanهمکاری کرده

 او همچنین برای کار تئاتری مجلس شبیه ساخته شده توسط محمدرضا درویشی،فیلم نامه نوشته شده به دست بهرام بیضایی،در سال ۲۰۰۵ در شهر تئاتر تهران به نمایش در آمد.مامک همچنین برای the Libation Bearers به کارگردانی لی بروئر خوانده است.

دست نوشته ها ۲

عبدُالحسین زرین کوب ملقب به حسین عرب زاده:
پسرا شیرن مثه شمشیرن
دخترا موشن مثه خرگوشن
این بیت شعر واسه خیلی از ماها پر از خاطره است…کلکل های دوران کودکی بر سر جنسیت،جر و دعواهای بین دختر پسرا و خیلی چیزایه دیگه…تصمیم گرفنم  این بیت را موشکافانه  بررسی کنم و نتیجه گیری کنم.
اول از همه اینکه قالب شعر احتمالاً مثنوی بوده. چون قالب های دیگر برای یک کودک قابل درک و فهم نیست.دوم اینکه  آرایه های تشبیه زیبایی به کار رفته دو هر دو مصراع که نشان دهنده ذوق ادبی شاعر بوده.در ادامه راجع به ریشه ی این تشبیه ها بحث میکنیم.
شاعر به طور قطع و یقین پسر بوده زیرا تعصب بر فضای شعر حاکم ست.
در کل متأسفانه در این شعر هم شاهد  ترس و داهره ایجاد شده توسط اجتماع در کودک نسبت به جنس مخالف خود هستیم،کودک خواه ناخواه تحت تأثیر فضای بسته ی اجتماع آنموقع بوده و این یک ترس و یا شاید عقده ی پنهان نسبت به جنس مخالف را ایجاد میکرده،این هم کاملا در فضای شعر مشخص است.
و اما مصراع اول نشان دهنده ی شجاعت و غرور پسر شاعر است،پسری که شیر است یعنی دلیر است و قدرتمند ترین است،جالب  اینَست که پسر های آن دوران که جوانان زمان حال هستند هیچ تشابهی به پسر مد نظر شاعر ندارند،نتیجه اینکه شاعر فقط شعار داده و این یک واقعیت وجودی در وی نبوده،این موضوع خود نشان دهنده خیلی از مشکلات موجود در جامعه کنونی ما است،افرادی که فقط حرف و ادعا دارند دریغ از یک ذره عمل…افرادی که خود را برتر میبینند ولی در عمل هیچ نیستند….
از قدیم گفته شده که با دم شیر بازی نکن…من باب تشبیه شاعر، اگر پسر هارا شیر در نظر بگیریم و به دنبال دم شیر در پسر بگردیم به نتایج جالبی دست پیدا میکنیم،توضیح تکمیلی در این مورد از حوضه این مقاله خارج است.
باز هم متأسفانه شاهد حضور وسیله قتل و کشتار در یک شعر کودکانه ساخته ذهن یک کودک هستیم…موضوعاتی که در دیگر کشورها برای افراد زیر هجده سال مطرح نمیشود…شمشیر که در فرهنگ ما ایرانی ها  به فراوانی یافت میشود.چرا باید یک کودک خود را به یک وسیله کشتار تشبیه کند،این همه خشونت برای چیست؟بازهم این رفتار را در جامعه کنونی که از همان کودکان شکل گرفته میبینیم،خشونت و نفرت و زود عصبی شدن  همه نشان دهنده انسانی است که ضمیر ناخود آگاه وی پر شده از خشونت و قتل و کشتار و خونریزی….شیر و شمشیر هردو کشنده و خطرناک هستند.
در مصراع دوم پسرِ شاعر دختر ها را به موش تشبیه کرده،موش در مقابل شیر،ضعف در مقابل قدرت،ترس در مقابل شجاعت و نشان دهنده این است که شاعر، دخترها را موجوداتی ترسو،ضعیف،چندش آور تصور میکرده که به نظر من این نفرتِ ظاهری ریشه در  عقده پنهان به وجود آمده در کودک نسبت به جنس مخالف دارد.
آوردن واژه خرگوش فقط برای زیبایی است و از نظر معنایی فاقد ارزش است.
با بررسی این شعر میبینیم که خیلی از مشکلات روحی موجود در جامعه ما نشأت گرفته از دوران کودکی ماست،در واقع همان هوش هیجانی ما است که از کودکی ما شکل میگیرد و ادامه میابد.

پنج شنبه شانزده تیر ساعت یک و چهارده دقیقه بامداد